kennisblog

Video als tool voor Employer branding, je kunt niet meer zonder!

Video als tool voor Employer branding, je kunt niet meer zonder!

Het juiste talent aantrekken voor jouw bedrijf is momenteel een grote uitdaging. De vraag naar goede mensen is enorm en het neerzetten van goede Employer branding is essentieel voor jouw bedrijf. Eerder schreven we al over de rol van goede fotografie voor jouw Employer branding. In deze blog kijken we naar video als tool voor Employer branding, je kunt niet meer zonder. Je ontdekt hoe je met vlotte en creatieve videografie jouw bedrijf in de schijnwerpers kunt zetten. Hoe je video’s maakt die de kijker raken en jouw als werkgever optimaal positioneert.

Waarom video voor Employer branding

Voordat we duiken in de krachtige wereld van videografie, laten we eerst eens kijken naar waarom dit zo belangrijk is voor employer branding. In de digitale tijd waarin we leven, hebben mensen een kortere aandachtsspanne dan een goudvis (ja, echt waar!). Tekst en afbeeldingen kunnen geweldig zijn, maar er gaat niets boven video’s om de aandacht te trekken en een emotionele connectie te maken.

Zeg met met beelden

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar een video zegt nog veel meer! Met videografie kun je jouw bedrijfscultuur, waarden en teamdynamiek tot leven brengen op een manier die woorden en stilstaande beelden niet kunnen evenaren. Denk eens aan een wervelende bedrijfsvideo waarin medewerkers met een brede glimlach samenwerken aan spannende projecten. Zulke beelden inspireren, wekken vertrouwen en overtuigen potentiële kandidaten dat ze deel willen uitmaken van jouw team.

De persoonlijke connectie

Jouw bedrijf is meer dan alleen een merknaam; het is een gemeenschap van getalenteerde mensen die samenwerken om groots te presteren. Video geeft je de kans om dieper in te gaan op de verhalen van jouw medewerkers. Laat hen vertellen waarom ze graag bij jouw bedrijf werken, welke uitdagingen ze aangaan en hoe ze zich ontwikkelen in hun loopbaan. Kandidaten willen niet alleen weten wat je doet, maar ook wie je bent en waar je voor staat.

De kracht van authenticiteit

Tegenwoordig zijn mensen slimmer dan ooit tevoren. Ze kunnen door onoprechte marketingpogingen heen prikken als een mes door boter. Maar met video kun je authenticiteit tonen op een manier die geloofwaardig is. Focus op echte momenten, eerlijke gesprekken en oprechte emoties. Zo bouw je een vertrouwensband op met jouw publiek en straal je betrouwbaarheid uit als werkgever.

Video-ideeën voor Employer Branding

Nu je overtuigd bent van de kracht van videografie voor employer branding, laten we eens kijken naar enkele creatieve video-ideeën die je kunt gebruiken om jouw merk te versterken.

3 video-ideeën voor employer branding

Bedrijfscultuur

Laat de unieke sfeer en de dagelijkse activiteiten binnen jouw bedrijf zien. Interview medewerkers, leg teambuildingactiviteiten vast en toon de leuke momenten op kantoor. Dit geeft potentiële kandidaten een kijkje achter de schermen en laat zien dat werken bij jouw bedrijf meer is dan alleen een 9-tot-5-baan.

Verhalen van medewerkers

Geef jouw medewerkers een stem! Laat ze vertellen over hun ervaringen, successen en groeikansen binnen jouw organisatie. Authentieke verhalen van echte mensen zorgen voor een sterke emotionele band en helpen kandidaten zichzelf in diezelfde positie te visualiseren.

een werkdag in beeld

Laat een typische werkdag zien van een medewerker binnen jouw bedrijf. Dit kan iemand zijn uit verschillende functiegebieden, zoals marketing, ontwikkeling of klantenservice. Het toont niet alleen de diversiteit aan werkzaamheden, maar ook de positieve sfeer en de ondersteuning die medewerkers krijgen.

Video: onmisbaar voor employer branding

Videografie biedt een unieke kans om jouw bedrijf als werkgever te promoten en de juiste talenten aan te trekken. Door krachtige beelden, persoonlijke verhalen en authenticiteit te combineren, kun je een sterke employer branding opbouwen die opvalt in de competitieve arbeidsmarkt. Dus waar wacht je nog op? Neem contact met ons op, dan gaan we samen aan de slag!

Wil je toptalent aantrekken met krachtige video's?

Laat ons je helpen. Neem nu contact op!

Deel dit bericht:

Maak je beeldbank nog completer

Mis deze kans niet

Deze combideal is geldig i.c.m. zowel de Personal Branding Dag als de Storytelling Doe Dag. Beide kun je combineren met de Personal Branding Film. Bij gelijktijdige afname betaal je slechts 750,- in plaats van 1000,- voor een Branding Film over jou en jouw bedrijf. 

De Personal Branding Film maken we op een locatie naar jouw wens. We komen een halve dag filmen en leggen jouw verhaal vast. Dit in combinatie met de foto’s (en stories als je meedoet aan de Storytelling Doe Dag) heb jij een complete databank waarmee jij de rest van het jaar kunt gaan knallen!