kennisblog

Waarom je jezelf als ondernemer zou moeten presenteren in een personal branding film

Presenteer jezelf in een
personal branding film

Als freelancer of zzp-er heb je waarschijnlijk al gehoord van Personal branding. Het is het idee dat je jezelf als merk presenteert, zodat mensen niet alleen je producten of diensten kopen, maar ook jou als persoon. Een van de meest krachtige manieren om jezelf als ondernemer te presenteren is via een personal branding film. In deze blog gaan we dieper in op waarom dit een goed idee is en hoe het je kan helpen om klanten aan te trekken die écht bij je passen.

Je bent meer dan je producten of diensten

Als ondernemer, freelancer of zzp-er ben je trots op wat je te bieden hebt aan de wereld. Of je nu een geweldig product hebt ontwikkeld, een unieke dienst aanbiedt, of beide, het is belangrijk om te onthouden dat jij het gezicht achter je bedrijf bent. Mensen doen graag zaken met mensen, niet met anonieme bedrijven. Door jezelf te laten zien in een personal branding film, geef je potentiële klanten de kans om de persoon achter het merk te leren kennen. Dit zorgt voor goede personal branding en geeft je een voorsprong op je concurrenten.

Een persoonlijke connectie opbouwen met jouw personal branding film

Een personal branding film stelt je in staat om een persoonlijke connectie te creëren met je doelgroep. In plaats van alleen maar teksten en afbeeldingen op je website of social media te plaatsen, kun je jezelf in levenden lijve tonen. Je kunt je passie voor je vak delen, je verhaal vertellen en je expertise demonstreren. Dit helpt om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten, omdat ze het gevoel hebben dat ze je al een beetje kennen voordat ze zelfs maar contact met je hebben opgenomen.

Authenticiteit trekt de juiste klanten aan

Een van de grootste voordelen van een personal branding film is dat het je in staat stelt om authentiek te zijn. Je hoeft niet te doen alsof je iemand anders bent of een corporate persona aan te nemen. Gewoon jezelf zijn is genoeg. En dat is precies wat klanten willen zien. Mensen zijn op zoek naar authenticiteit en echtheid in een wereld die vaak wordt overspoeld door marketingboodschappen. Door jezelf te laten zien zoals je bent, trek je klanten aan die zich met jou en je waarden kunnen identificeren. Personal branding in optima forma.

Klanten die bij je passen

Het ultieme doel van personal branding is om klanten aan te trekken die bij je passen. Dit betekent dat je niet alleen op zoek bent naar willekeurige klanten, maar naar de juiste klanten. Door jezelf te presenteren in een personal branding film, kun je je boodschap specifiek afstemmen op je ideale doelgroep. Mensen die zich kunnen relateren aan wie je bent en wat je doet, zullen eerder geneigd zijn om voor jou te kiezen en loyale klanten te worden.

Conclusie

Kortom, het is een uitstekend idee om jezelf als ondernemer, freelancer of zzp-er te presenteren in een personal branding film. Het stelt je in staat om een persoonlijke connectie te creëren, authentiek te zijn en de juiste klanten aan te trekken. Dus, als je nog twijfelt, overweeg dan om de camera op te pakken en jezelf te laten zien. Het kan het verschil maken tussen gewone klanten en klanten die echt bij je passen. Maak een goede video.

Wil je weten of de personal branding video iets voor jouw is?

Ontdek hoe jouw persoonlijkheid optimaal naar voren komen in jouw eigen personal branding film. Wij vertellen je er meer over.

Deel dit bericht:

Maak je beeldbank nog completer

Mis deze kans niet

Deze combideal is geldig i.c.m. zowel de Personal Branding Dag als de Storytelling Doe Dag. Beide kun je combineren met de Personal Branding Film. Bij gelijktijdige afname betaal je slechts 750,- in plaats van 1000,- voor een Branding Film over jou en jouw bedrijf. 

De Personal Branding Film maken we op een locatie naar jouw wens. We komen een halve dag filmen en leggen jouw verhaal vast. Dit in combinatie met de foto’s (en stories als je meedoet aan de Storytelling Doe Dag) heb jij een complete databank waarmee jij de rest van het jaar kunt gaan knallen!